Podsumowanie praktyk zawodowych we Włoszech

 
 Drugi tydzień pobytu technika rolnika i technika żywienia i usług gastronomicznych na praktykach w Rimini upłynął na pogłębianiu wiedzy zawodowej we włoskich gospodarstwach i restauracjach.
 W ostatnim dniu odbyło się także spotkanie podsumowujące pobyt naszych grup w siedzibie goszczącej nas firmy Sistemo Turismo. W trakcie spotkania dwóch uczestników: Marika Krzykała i Tobiasz Mieszała udzielili wywiadu dotyczącego praktyk.
 W weekend przyszło pożegnać się z gorącym Rimimi i powrócić do chłodnego Ostrzeszowa. I choć szybko trzeba było wrócić do codziennych obowiązków, to w pamięci wszystkich uczestników pozostały piękne wspomnienia wielu niezapomnianych chwil oraz doświadczenia zawodowe, o które bogatsi wrócili nasi uczniowie .
 
Ewelina Ulichnowska Kosik

Opracowanie: Szkolny zespół redakcyjny