Projekt UE      2019-12-11 21:58:12

WARSZTATY PIEKARNICZE w naszej pracowni gastronomicznej

Projekt „Praktyka czyni mistrza” umożliwił uczniom technikum żywienia i usług gastronomicznych podniesienie kwalifikacji zawodowych w zakresie piekarnictwa.

 

W naszej pracowni przez kilka dni pachniało świeżymi wypiekami, a młodzież poznała wiele ciekawych receptur i przećwiczyła różne techniki sporządzania ciast zarówno słodkich, jak i słonych. Wszystkie przepisy zawierały wyłącznie naturalne składniki, zatem były nie tylko smaczne, ale przede wszystkim zdrowe.

 

Pod okiem trenerki uczestnicy kursu przygotowali:
- profiterolki z bitą śmietaną i owocami,
- grissini z bazylią lub chili,
- wegańskie ciasto czekoladowe z cukinią,
- crumble z owocami leśnymi,
- serniczki na czekoladowym spodzie ze słonym karmelem,
- batony mesli,
- ciasteczka z marchwią przekładane mascarpone,
- bułeczki cynamonowe z cytrynowym lukrem,
- ciasto jogurtowe z owocami,
- trójkąty z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem feta.

 

Po prostu PYCHA !!! smile

Opracowanie: Iwona Barczyńska


Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie