Ogólny      2018-10-03 23:55:24

Wycieczka zawodowa na targi POLAGRA GASTRO

2 października uczniowie klas I-IV technikum żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w targach POLAGRA GASTRO w Poznaniu.

Innowacyjne techniki kulinarne, nowoczesne urządzeniai wyposażenie, różnorodność surowców i półproduktów, znane i nieznane potrawy – to wszystko mogła zobaczyć młodzież, która pojechała na targi, aby dowiedzieć się o najnowszych trendach obowiązujących w gastronomii. Największym zaskoczeniem było urządzenie do produkcji pierogów o wydajności 90 szt./ min. oraz maszyna do wałkowania ciasta na pizzę, nadająca jej idealnie okrągły kształt i pożądaną grubość.
Na targach mogliśmy podziwiać stoiska ponad 600 wystawców z Polski, Niemiec, Holandii, Chin, Włoch, Słowacji i Wielkiej Brytanii. Porad i wskazówek udzielali nam najlepsi fachowcy w branży i w ten sposób młodzi kucharze już w czasie nauki w szkole mogli zaistnieć w środowisku profesjonalnej gastronomii. Uczniowie mieli również okazję śledzić na żywo finał konkursu „Kulinarny Puchar Polski”, w którym do rywalizacji stanęli szefowie kuchni najlepszych restauracji w kraju.
Wszyscy wystawcy chętnie współpracowali z młodzieżą, a młodzież zadawała setki pytań, aby jak najwięcej skorzystać z ich wiedzy i doświadczenia.

Opracowanie: Iwona Barczyńska


Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie