Ogólny      2023-12-18 00:00:00

JARMARK BOŻONARODZENIOWY - PODSUMOWANIE

#jarmark #jarmarkbożonarodzeniowy #jarmarkFUM #jarmarkGASTRONIMIA #gastroFUM Jarmark Bożonarodzeniowy 2023 przeszedł do historii. Wprowadził nas w magiczny czas oczekiwania na Święta Bożego Narodzenia. Nasza szkoła bardzo aktywnie w nim uczestniczyła. Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych w składzie: Klasa 4RŻ: Klaudiusz Kula, Kacper Hołoś, Dominika Kapała; Klasa 2TZ: Emilia Mamczak, Kacper Duda; Klasa 1TZ: Lena Binek, Nadia Dębosz, Klaudia Glanc, Jakub Kleszcz, Oliwia Krygier, Krzysztof Kubacki, Monika Podemska, Olga Świtoń, Weronika Wyryma, Maja Zimoch przygotowywali i oferowali odwiedzającym Jarmark Bożonarodzeniowy wyborną pizzę o niepowtarzalnych walorach smakowych, wypiekaną w oryginalnym piecu szamotowym, opalanym drewnem, w którym temperatura wypieku przekracza 400°C. O wystrój stoiska zadbali uczniowie technikum architektury krajobrazu w składzie: Klasa 3AR: Wiktoria Daszczyk, Maja Filipiak, Wiktoria Siedlecka, Antoni Palacz; Klasa 4LA: Kacper Brylak, Aleksandra Idzikowska, Dominika Gniada. Sprzedaż koordynowała uczennica klasy 3TI Kinga Jańczak. Wszyscy pracowali z wielkim zaangażowaniem, za co należą się im szczególne podziękowania. Dla zobrazowania wielkości przedsięwzięcia podaję parę liczb, ponieważ one przemawiają najsilniej: wydaliśmy 574kawałki pizzy, zużyliśmy 46 kilogramów mąki, 5,6 kg mozzarelli , 4 kg żółtego sera, 3 kg pomidorów, 1,6 kg drożdży, 1,6 kg wędlin oraz 6 doniczek świeżej bazylii. Pizza cieszyła się niebywałą popularnością, na co niewątpliwy wpływ miała receptura, według której ją przygotowywano oraz umiejętności młodych adeptów sztuki kulinarnej. Dziękujemy wszystkim zaangażowanym osobom. Gratulacje! Mariola Gania

Opracowanie: Szkolny zespół redakcyjny


Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie